… sunt la o vârstă… Veţi ajunge şi voi la ea. Până atunci, am câteva sfaturi:

1. Întotdeauna, ceea ce faceţi trebuie să v-aducă plăcere. Nu vă aşteptaţi ca ceilalţi să vă înţeleagă pentru asta. Pregătiţi-vă să luaţi pumni în faţă. Eu am luat o grămadă. Şi, mai iau.

2. Nu gândiţi pe termen scurt. Nu iese nimic bun din asta. Proiectaţi-vă pe voi, în minte, peste 20 de ani.

3. Săriţi peste stereotipuri. Multe dintre ele au o istorie, sau referinţe, culturale, pe care nici nu le bănuim. Ju(de)caţi lucid.

4. Nu credeţi în ceea ce spun alţii – în afară de cei în care aveţi absolută încredere. Oamenii sunt răi, nu ştiaţi? Vor vrea, mereu, să vă simtă inferiori. Dar, dacă respectaţi sfaturile de mai sus, veţi fi în stare să discerneţi.

5. Fără relaţii tip bărbat-femeie, sau femeie-bărbat, ba chiar de-acelaşi sex, până nu testaţi capacitatea celuilalt de-a vă înţelege. Aici veţi fi cel mai adânc răniţi – altfel spus: greu de reparat.

6. Fără situaţii „greu de reparat”. S-ar putea transforma în „imposibil”.

7. Păstraţi-vă „eul”, „sinele”, „self esteem”-ul. Adică, nu cădeţi în delăsarea specifică celor care au fost părăsiţi, nu mai câştigă bani sau nu suficient.

8. Câştigaţi bani. Dacă urmaţi instrucţiunile de mai sus, nu va fi greu să o faceţi. Banii sunt, deocamdată, calea uşoară spre fericire.

9. Îndrăgostiţi-vă de-o femeie / bărbat (treaba voastră) – asta-i calea şi mai uşoară.

10. Nu trebuie să vă reparaţi, ci să nu vă stricaţi.

(Mircea Țuglea)