1 Martie 2002

Am rugat-o de aseară pe mama să-mi calce cămașa în carouri și mi-am luat blugii pe care i-am cumpărat sâmbătă din Bazar din Suceava după ce am mers la Nicu în vizită. Trebuia să-i păstrez până la Paște, dar nu m-am abținut. M-am schimbat după ce am venit de la școală și i-am pus la loc în dulap, așa că mama nu știe.

Primele mărțișoare le-am primit în prima pauză, că mama e schimbul unu și Lili a plecat la facultate de ieri. Mi-au dat toate colegele. În a doua pauză au mai venit de la A câteva și mi-au dat; n-au dat la toți colegii. La sfârșitul fiecărei pauze le dădeam jos și le puneam pe ultima pagină de la Mate, că se adunaseră vreo 20.

În pauza mare am primit câteva de la fetele de-a zecea de la Științe Naturale, majoritatea colege cu Monica. Asta, pe la început, și apoi stăteam singur pe calorifer. La un moment dat, Irina se îndrepta spre mine cu mâna la spate. Sunt convins că avea un mărțișor la spate. Sigur ceva special. Nu a apucat să ajungă la mine, că a oprit-o prietena ei, Cristiana, care a tras-o de mână înapoi spre clasă.

Mărțișorul chiar nu contează, oricum nu știu ce i-aș fi putut lua pentru 8 Martie. Poate îi iau oricum ceva. Important e că sunt convins că și ei îi place de mine, chiar dacă ea se ascunde și îi este frică.

2 Martie 2004

N-am apucat să scriu aseară, dar scriu acum,  în grabă, de frică să nu pierd o zi. M-am văzut cu Nicoleta, a fost cea mai perfectă zi. Ne-am plimbat pe la cetate, unde cred că mi-am pierdut buletinul, ne-am sărutat mult și romantic. Seara am reușit să mă strecor la ea în cameră. Are cei mai frumoși sâni. I-am sărutat și mângâiat mult. După ce ne-am zis somn ușor, am început să ne sărutăm din nou când la radio cânta „I want to know what love is”. I-am șoptit refrenul și mi-a zis că îmi arată. Și-a dat pantalonii de pijama jos, bluza lipsea de mult. M-a lăsat în chiloți și m-a întrebat dacă am căciuliță. Știi bine că nu aveam. S-a ridicat, s-a îmbrăcat, a luat niște bomboane de mentă și m-a întrebat dacă vreau și eu. Părea supărată.

Dimineața, adică adineauri, s-au auzit pași pe hol și paznica striga că la camera 18, adică a ei, există vizitatori. Eu m-am aruncat în dulap, dar de asta zic mai încolo, că încă nu știu cum se termină.

8 Martie 2001

Am reușit să strâng cu greu câteva zeci de mii de lei și să iau o cutie de bomboane și opt ciocolate. Cele 24 de bomboane au fost pentru colegele de clasă plus fetele din A. Africanele pentru mama, Lili, cele două fete de la unu, două verișoare și două vecine. Unii colegi au dat ciocolate, și nu Africana ca mine, la toate fetele. Sigur au primit bani de la ai lor.

Mai greu a fost cu Diana. Nu aș fi vrut să-i iau tot o ciocolată, voiam ceva mai special, dar nu am știu ce. I-aș fi luat un buchet de flori și o cutie de bomboane doar pentru ea, dar nu aveam cum să fac rost de bani. I-am dat cățelușul galben de pluș pe care îl am de mic. I-am zis că e folosit, că nu e nou și că m-aș bucura să îl aibă ea de acum încolo. A părut foarte încântată de cadou și m-a pupat pe obraz.

Am scăpat și de 8 Martie de anul ăsta.

9 Martie 2004

Am convins-o pe Nico să vină pe aici. I-am zis că ai mei sunt plecați până la 4 când ne-am văzut în centru. Am stat mai întâi la o bere la Sasu și apoi am venit la vale pe la 12. I-am dat cutia de bomboane și floarea din ghiveci și am început să ne pupăm în sufragerie. Ne-am dezbrăcat relativ repede în dormitor. Când am început să trag de blugi m-a întrebat dacă acum am luat. I-am zis că da, așa că am continuat. Ne-am sărutat, ne-am dezbrăcat complet și am scos Love Plus-ul. L-am desfăcut, am încercat să-l pun, dar nu aveam pe ce. Era sculată înainte, dar nu mai era atunci. Am încercat să o readuc la forma normală, dar nu.

A zâmbit și a început să se îmbrace. Eu am plecat după restul de haine când s-a auzit ușa. Nu era închisă. Ai mei s-au întors din Băișești cu cursa de 1. Eram amândoi îmbrăcați. Nico a mai stat 10 minute, eu cred că eram roșu. Mama nu a zis nimic. Dacă aș fi avut mobil aș fi sunat-o, dar de pe fix nu am avut ocazia.

11 Martie 1991

IAM VAZUT SI ERAU ALBI. CEI MAI ALBI. ASTEPTATO PE BEATRICE CU UN SCAUN LANGA MINE SI ZIUA NOASTRA SI URCAT AMANDOI PE SCAUNE. EA PRIMA CA EA FATA. CAND URCAT VAZUT CHILOTI. CE ALBI.

13 Martie 2013

Al patrulea an la rând, același Bar Fly. A patra tipă care mă pupă cu ocazia asta. De data asta, Teo. Aș vrea să spun că e ultima, dar până una-alta e cu siguranță tipa cu care am dansat cel mai mult. Cel puțin pentru partea cu dansul a meritat toată așteptarea asta.

Teo s-a făcut plăcută de toți cei care n-au cunoscut-o până acum. Aproape că aș putea jura că mulți o plac pe ea mai mult decât pe mine.

Cadouri mișto. Multe tricouri, multe cărți, câteva beri cam fancy. Încă două zile și fac 27. Nu știu ce vreau de la mine, la ce să mă aștept. Poate chiar e ceea ce trebuie și tot ce teoretic am căutat. Mi-e dragă rău; poate și la 28 (ar fi culmea să vreau și 29 tot lângă ea).

20 Martie 2010

Azi a fost mai puțin dramatic. Nu m-a atacat nicio maimuță și nici nu a trebuit să stau jumătate de oră să traversez o stradă. De fapt a fost chiar ce am căutat aici. Să stau și să o frec singur.

M-am trezit cu ceva probleme la stomac, așa că le-am zis colegilor de aventură să meargă singuri să vadă Palatul Vânturilor, da, ironia, și să ne revedem pe seară. Sincer, cred că aș fi fost ok să merg cu ei, dar toată coabitarea asta m-a obosit, așa că am ramas singur la hotel și m-am bucurat după o săptămână de ceva înteracțiune sexuală (chiar dacă doar cu mine).

Când am luat biletele spre India, la asta mă gândeam. 16 zile fără sex și fără net. Azi nu se pune oricum, că nicio altă persoană nu a fost implicată. În periferia de Jaipur nimic nu se întâmplă; nici măcar maimuțele nu apar. Zona de case, câțiva „studenti” care vor să învețe engleză când te văd alb, relativ puține vaci. Un farmacist cu care am jucat un joc de mimă pentru a primi ceva pentru pseudo-problema pentru care am rămas pe bară.

Acum când scriu mi-am dat seama că au trecut câteva ore de când am auzit alt zgomot decât cel al papagalilor și a celorlalte vietăți care dau târcoale pe lângă palimerul la a cărui umbră stau. Tipul cu “Yes, Sir!” mi-a adus patru beri înainte să se retragă la siestă (“we are out for lunch our sir, we bring to you to be ok. If emergency is someone there at desk”).

23 Martie 2012

Azi m-am trezit cu un dor neașteptat pentru Argentin. Aș fi dat orice să merg acolo și să citesc în liniște, dar sunt în India, așa că am mers într-un bar de la ultimul etaj al unui mall și am terminat de citit al doilea roman indian. Am vrut să încerc un bar nou, dar am ajuns în același în care am mai fost și acum 2 săptămâni pentru că celelalte erau mai mult cluburi în care nu puteau intra decât cupluri. Eu nu aveam decât tableta cu mine.

După 4 beri și după ce am terminat cartea, mi-am zis că e cazul să mă întorc la hotel, dar înainte să fac asta am mers să mai fumez o țigară în „Smoking Area”. Înăuntru erau 4 tipi, indieni, care vorbeau în engleză, cel puțin când am intrat. Unul dintre ei îl consola pe un tip care părea mai deprimat: „Love sucks, man”. Da, așa e, mi-am zis eu în timp ce ei au continuat să vorbească în hindi. La scurt timp, tipul care părea deprimat a început să cânte. Avea o voce foarte faină și reușea să scoată niște inflexiuni geniale din gât și, deși nu înțelegeam versurile, părea a fi ceva despre cât de tare „love sucks”. Ceilalți trei tipi îl acompaniau la ceea ce părea a fi refrenul. Da, eu fumam și lângă mine patru tipi cântau din toată inima.

Au continuat cu o melodie în engleză pe care nu o știam, dar la referen am început și eu să fredonez în cap melodia. Nu mai țin minte versurile, dar cu siguranță era ceva cu „broken heart”. Mi-am mai aprins o țigară și îi priveam zâmbind. Mi se păreau fascinanți și mi-am dat seama că dacă aș fi fost în București și s-ar fi întâmplat asta, m-aș fi uitat la ei răutăcios gândindu-mă că vreau sa fumez în liniște. Și mi s-ar fi părut atât de gay ca patru tipi să cânte într-un bar fără a fi vorba de karaoke.

La a treia melodie am mers și i-am felicitat. Le-am zis că în mod normal mi s-ar părea dubios ce fac ei (s-au schimbat la față și s-au uitat urât la mine), dar mi se pare atât de normal să se întâmple asta în India și că experiența asta e mult mai tare decât orice vizită la Taj Mahal. În momentul ăla pe fața lor a apărut un mare zâmbet și m-au îmbrățișat. Ciudat e că nu mi s-a părut nimic ciudat în asta. Chiar credeam ce am zis. Fața tipului care cânta spunea mai multe povești despre India decât orice monument pe care l-aș fi putut vizita.

Atunci m-au rugat să cânt și eu. Am zâmbit și am spus că nu am voce și că nu știu nicio melodie în engleză. Au zis că nu contează. Chiar nu conta. Eram într-un cub plin de fum din India și am început să cânt singura melodie pe care o știu. Nu era Karaoke, ei nu înțelgeau și mie nu-mi păsa. Am cântat „Ți-am luat un inel”. Prima parte, care mi se pare extrem de faină. M-am încurcat de câteva ori, dar era ok; era de-ajuns să cânt. După câteva secunde cei patru indieni au început să bată în masa în jurul căreia stăteam în ritmul vocii mele. A fost genial. Dacă întreaga mea venire în India s-ar rezuma doar la momentul ăsta atunci merită să mă confrunt cu cele 40 de grade și cu mizeria din unele locuri.

Și am plecat înainte să se piardă magia. Am luat o autorișcă până la hotel. Mi-au cerut 250 Rs. Am plătit 120 Rs. fericit că știa unde e hotelul. Nu avea uși, dar avea un sistem audio foarte mișto.

Ajuns la hotel, aveam zece mesaje de la Ioana și unul de la tipa creață din autobuzul spre Birmingham. Nu am deschis nici unul, nu știu de ce, dar am simțit că e posibil să-mi strice starea cu care voiam să termin ziua de azi.

25 Martie 2017

Pam, pam, pam. Mică pauză. Pam, pam, pam. Nu știu dacă au mai fost zece secunde de pseudo-muzică cu un efect similar.

Era aproape să ratez momentul și să rămân în ședințele de la muncă. Maxim șase centimetri, ce să se vadă? In niciun caz nu mă așteptam să se audă ceva.

Teo se uita în față, eu pe monitorul din dreapta. Nu înțelegeam cum poate să stea atât de liniștită să se uite la perete. Eu eram preocupat de mâini, de picioare, de toate astea care apar deja în ea. Când a întrebat-o doctorul dacă vrea să afle sexul, am observat și monitorul de pe perete. Am vrut să aflăm. E sănătoasă!

(Gelu Blanariu)