mister x

Făcându-mi obișnuitul meu drum spre birou, același de zece ani, printre trupurile goale ale celorlalți, m-am trezit cu ditamai erecția, și, pentru prima oară în viața mea, mi-am dorit să nu mai fiu dezbrăcat. M-am simțit rușinat de propria-mi defilare, și, neavând cu ce să mă acopăr, mi-am proiectat în jurul pelvisului o ditamai holograma cu ultimile știri. Eram cel mai dubios de pe stradă. Știrile nu le vizionezi pe modulul hologramă decât dacă vrei să le discuți cu cineva. Și, de fapt, doar hărțile se mai utilizează în modul ăsta, și pentru orice altceva dai “share” la un canal telepatic în care inviți mințile altor oameni să acceseze imaginile din mintea ta. O metodă muIlt mai eficientă și destul de utilizată. Chestia asta cu vizionatul de holograme e la fel de arhaică cum e și comunicarea prin cuvinte, în maniera străveche a coardelor vocale. Deci nu era de mirare că se uitau toți de pe stradă la mine.

În nici două minute, am primit un avertisment virtual de la poliția locală că voi fi supravegheat și în afara timpului alocat muncii, adică și în momentele de relaxare. Mi se explica concis că motivul era faptul că am avut un comportament suspect. Prima chestie ce mi-a trecut prin minte a fost că o să-mi descopere ăștia colecția mea de Playboy, moștenire de la taică-miu, pe care tocmai am regăsit-o ieri din întâmplare, când îmi căutam vechea mea bicicletă într-unul din depozitele familiale de la marginea orașului.

Culmea, taică-miu mi-a lăsat cu sfințenie revistele astea pentru un cu totul alt motiv, iar eu eram fascinat de ele pentru că vedeam de fapt și femei îmbrăcate. Țin minte cum mi-a zis, pe un ton foarte grav, când eram copil: “Fiule, pe vremea mea, femeia dezbrăcată în public avea doar conotație sexuală, și, în general, ni se sancționa orice încercare de a ne arăta goliciunea în public. În același timp era în floare industria pornografică și, în paralel cu ea, marketingul oricărui produs care se folosea de goliciunea femeii ca pretext sexual, chiar dacă în marea majoritate a produselor actul sexual nu avea nici o legătură. Uite, am păstrat colecția mea de Playboy special pentru zilele mai bune în care deja trăim. Știam de atunci că societatea se va schimba și că nu va mai ști nimeni ce înseamnă să obiectifici femeia.”

Nu am înțeles eu mare lucru atunci, dar eram extrem de fascinat de pozele cu haine. Cred că atunci am avut și prima erecție adolescentină. M-a durut aproape o săptămână. De atunci nu le-am mai deschis. Uitasem de ele.

Am pierdut o grămadă de timp ieri în depozit. Noaptea am avut tot felul de vise erotice. Iar acum, în drum spre birou, mă tot uitam la femei aleator pe stradă, la țâțe, la coapse, la orice, de fapt mai mult la umeri și la fund dar imaginându-mi cum ar veni o bucată de îmbrăcăminte pe părțile alea trupești. Ba chiar am reușit să îmi imaginez o tipă complet îmbrăcată. Cred că atunci am avut și erecția.

M-am dus direct într-o farmacie și am cerut ceva pentru combaterea erecției. Vânzătorii nu au râs de situația mea jenantă. Mi-au dat ferm un pistol de injectat Erectocalmin, o dată dimineața, când mă scol, și o dată seara, când mă culc, timp de o săptămână. Dacă o să mai am simptome erectile, mi-au zis, va trebui să urmez un tratament psihiatric.

Când am ajuns acasă, m-am tot documentat și nu găseam decât știri cu alți nefericiți ca mine care ajungeau în cele din urmă în închisoare. Până când am găsit ceva despre Mahatma Gandhi, un erou al vremurilor străvechi, care a reușit să-și controleze sexualitatea dormind dezbrăcat cu femei foarte frumoase, dezbrăcate și ele. Pentru vremurile de acum asta pare ceva banal, dar în negura istoriei, Gandhi a fost cel care a dat startul revoluției care a schimbat practic totul.

Abia acum înțelegeam și eu ce a făcut de fapt Gandhi, acum, când nu îmi mai puteam controla sexualitatea, și culmea, nu din cauza goliciunii trupului, ci a ascunderii lui. Așa că am luat toate regulile lui de castitate și mi le-am adaptat noii mele metode. Mai trebuie să găsesc femei foarte frumoase care să accepte să se culce cu mine îmbrăcate, în dorința de a ne anihila orice formă de dorință carnală. Dar asta abia după ce scap de supravegherea poliției. Sper să nu se prindă ce mi-a copt mintea după ce am citit despre Gandhi. O să argumentez că de fapt Gandhi e cel care stă la baza societății noastre evoluate. Văd eu.

(Nicușor Ghiorghe)