Credit foto: Gia Șerban

Nu-mi aduc aminte să fi crezut vreodată că bebelușii sunt aduși de barză, dar știu clar că mi-a luat ceva timp să înțeleg cum ajung în burta unei fete.

Aveam cam opt ani când am fost lăsat pentru prima oară ca babysitter. Verișoara mea avea în jur de doi ani și părinții erau plecați cu vacile sau să adune fân. Mă jucam cu Irina de-a v-ați ascunselea când m-a găsit în spatele sobei de teracotă și m-a pupat pe buze. Timp de câteva săptămâni, până când am uitat de incident, ocupat cu iubiri platonice, mi-am tot zis că nu sunt pregătit să fiu tată. Înainte să mă culc, mă gândeam ce le-aș putea zice rudelor când o să descopere că micul copil așteapta să nască. Eu nu am făcut nimic, ea a fost cea care a sărit să mă pupe.

M-am liniștit complet când am aflat, nu știu de unde, că e nevoie de un sărut complet, cu limba, pentru a lăsa o fată însărcinată.

După câțiva ani îmi era deja clar că în procesul de a face un copil e implicată, cumva, și puța unui băiat, și mai ales ce iese din ea. Eu eram băiat, aveam puța, și îmi era de-ajuns să mă panichez. Refuzam să fiu primul care face baie și așteptam după maică-mea și soră-mea (anii 90, oraș sărac, de provincie, fără apă caldă, baie făcută cu apa încălzită în cazan pe aragaz). Nu roiam să-mi curgă ceva păcătos în apa în care urmau să facă baie și ele.

Au fost câțiva ani în care am fost complexat că penisul meu se ridica în sus, și nu la 90 de grade cum ar trebui ca să poți să faci un copil, dar într-un final am ajuns la momentul în care înțelegeam, mult prea bine, cum funcționează tot procesul, și trebuia să îmi cumpăr prezervative. Din nou, oraș foarte mic de provincie, și un client, adică eu, extrem de emoționat.

Am ajuns dezbrăcați unul lângă celălalt, merită menționat că eram singurul virgin din cameră, când ea s-a ridicat și m-a întrebat dacă am căciuliță. Era un Martie cald, așa că nu aveam nici căciulă, nici căciuliță. Și-a tras chiloții și pijamaua pe ea și am adormit ținându-ne platonic în brațe. În dimineața următoare am stat o oră în dulap în timp ce tatăl ei se sprijinea de ușă, dar asta e cu totul altă poveste.

Într-un final, în noaptea de revelion a primului an de facultate, mi-am pierdut virginitatea. Am consumat două pachete de LovePlus în seara aia. Nici unul din cele șase prezervative nu a văzut interiorul unui vagin. Au fost toate puse pe un penis erect decis să facă fapte mărețe și scoase în momentul în care era clar nu mi-era dat să penetrez o fată. A șaptea încercare a fost cu succes.

A doua zi ne-am panicat, deși de boli nu se punea problema, amândoi fiind virgini cu câteva ore înainte, și ejaculasem pe sâni. Ne-a luat puțin să fim amândoi de acord că cel mai logic lucru de făcut era să ia o pilulă de a doua zi. Farmacia din Regie era închisă, dar oricum de acolo își lua tampoane și Nurofen și ne-ar fi fost rușine, așa că am mers la o farmacie non-stop de la Universitate.

A cincea tipă de care m-am despărțit m-a sunat, la o săptămână după ce i-am zis că nu ne potrivim, să-mi spună că trebuia să ne vedem să vorbim despre ceva ce nu putea fi discutat la telefon. I-am zis că putem să ne vedem în seara aia; când am închis, am intrat în panică și era evident că erau doar câteva motive pentru care voia să ne vedem: a aflat că are vreo boală, că e însărcinată sau voia să o împrumut cu o sumă nesimbolică de bani. Ne-am văzut și mi-a zis că i-a întârziat ciclul cu două săptămâni. Speram să fie vorba de bani.

A doua zi am mers la o farmacie din Militari, unde nu locuia niciunul din noi, să cumpărăm un test de sarcină. Ea a așteptat afară în timp ce eu am stat la coadă între două pensionare.

– Un test de sarcină, va rog.

– De care?

– Unul mai bun.

– Avem la 9, 12, 18 si 30 de lei.

Am cerut unul de 12 și unul de 18, am plătit și am ieșit cu privirea în pământ.

În cele două ore până când m-a sunat, am tot oscilat între a fi un tată responsabil și a mă căsători cu ea, a-i propune să plătesc avortul, și a fi un părinte distant, care doar plătește pensia alimentară. Nu a fost cazul; ambele teste au ieșit negativ.

În ultimii ani am avut de câteva ori discuții legate de un posibil copil, deși știam că șansele să se întâmple în momentul respectiv erau sub doi la sută. Chiar dacă mi-e greu să mă văd schimbând scutece și renunțând la terasele de după birou, nu mă sperie așa rău ideea. Pe lângă plăcerea de a crește un mic geniu, l-aș vedea ca un catalizator pentru alte lucruri considerate importante, cum ar fi nunta, casa sau mașina.

(Gelu Blanariu)