Credit foto: Gia ȘerbanCu trei săptămâni înainte să fac 24 de ani, mi-am dat seama că sunt din ce în ce mai bătrân și m-am hotărât să am un „midlife crisis”. Nu înțeleg de ce aveam impresia că sigur nu o să ajung la 50, dar știu că am abordat-o ca la carte. Ce am vrut să fac până atunci și nu am reușit? Ce am tot făcut până atunci și nu vreau să mai fac? Cum pot să-i conving pe ceilalți că sunt cool, deși au trecut mai mult de zece ani de când mi-am luat buletinul?

Bănuiesc că ați ghicit deja ce mi-am propus să fac, mai ales dacă ați avut o criză de identitate înainte ca părinții și nepoții de nouă ani să aibă cont de Facebook. Urma să merg singur pentru două săptămâni în India. Motivele erau multiple: nu aveam cum să nu par cool în rândul oamenilor din Argentin; dacă muream era oricum în perioada mea de maxime realizări; urma să stau două săptămâni fără sex.

Aveam mai puțin de 100 de „prieteni” pe Facebook. Tinder nu exista; nici măcar Whatsapp. Se fuma peste tot. Cea mai mare problemă cu care mă confruntam era faptul că nu reușeam să fiu singur mai mult de trei zile. Fiecare tipă de care mă despărțeam îmi oferea șansa de a nu avea obligații sentimentale, dar cumva mă trezeam în brațele cuiva. India a fost cea mai bună opțiune pentru a mă lupta cu demonii de atunci.

În dimineața în care mă duceam să-mi iau viza, un coleg m-a întrebat ce fac. Aș fi putut să-i spun că „fac bine”, dar ce rost ar fi avut călătoria în India dacă îi răspundeam așa. Din una-n alta am ajuns să fim patru oameni la ambasadă cerând viza. Așa am ajuns să împart o cameră în India cu o tipă. Sunt încă mândru că m-am ținut de pauza impusă, mai ales că era deja pe listă.

Cele două săptămâni și câteva zile au trecut relativ ușor, sexual vorbind. Pe la jumătatea perioadei, în Jaipur, m-am folosit de o durere de spate ca să rămân singur la hotel în timp ce colegii de aventură vizitau nu știu ce palat al vânturilor, și m-am masturbat într-o liniște umedă.

Anii au trecut și, deși nu am ajuns să-mi depășesc recordul de abstinență, două săptămâni nu mai erau așa mult. Căutând cumva o nouă provocare în ale pauzelor, am ajuns din nou în India. De data asta pentru două luni într-un hotel de trei stele în periferiile Delhi-ului. A fost complet diferit; nu mai eram turist și a fost perioada cea mai intensă din punct de vedere sexual. Am pus pe pauză cel clasic și l-am intensificat pe cel virtual. Site-uri pentru adulți sau, mai ales, skype cu tipa care mă aștepta acasă.

Am avut ocazia atunci să ies de multe ori la bere cu localnici, colegi de birou, de hotel sau oameni cunoscuți prin crâșmele pline de Kingfisher. Când mă întrebau ce fac în India, după ce treceam de motivul oficial, le ziceam de pauza pe care mi-am impus-o. Inevitabil erau cu toții șocați. Tipele, dar mai ales tipii. Ele nu înțelegeau cultura europeană de a te culca cu cineva înainte de nuntă; ei – de ce aș renunța, chiar dacă doar pentru două luni, la asta.

Vihaan e un tip care ar face ravagii printre fetele din București. Foarte atletic, cu pătrățele evidente, un PhD în biologie, părinți profesori universitari (în India, asta înseamnă extrem de mult), cu multe clase peste mine la cărți citite. Ne-am cunoscut într-un bar din Noida unde ieșeam de obicei după muncă, și am început să vorbim. Era și el în pauza lui, puțin diferită de a mea. Și-a convins, foarte greu, părinții să nu mai meargă la „pețit” posibile viitoare neveste. După ce și-a terminat doctoratul fusese la peste 20 în mai puțin de trei luni. Atunci era virgin, deși aveam aceeași vârstă. Culmea e ca a fost singurul care m-a înțeles.

„Noi nu putem nici să ne ținem de mână în public. Ai mei sunt deschiși, m-au lăsat până am terminat facultatea, master și doctorat. De obicei trebuie să te însori după facultate. Cred că au fost de acord că-mi mai creștea cota și puteau să meargă la o familie mai sus ca a noastră. După ce am terminat, eu îmi vedeam de ale mele, m-am angajat unde sunt acum (firma de bioinginerie din State, de care nu știam), iar ei cercetau piața. Prima oară a fost stresant, părea ca la un examen. Mi-am dat seama după primele trei că nu eu trebuia să impresionez. Eram cum mă vezi.”

„Treceam prin aceeași poveste de fiecare dată. Mese la ele, discursul lui taică-miu, discursul meu, că revenim cu un răspuns. Parcă era un interviu. Nu știu cum e în România, dar la noi nu te sună dacă nu îl iei. Noi sunam. Adică mama, care găsea scuze. De obicei zicea că urma să mă mut în Mumbai și sigur posibilei viitoare neveste, și familiei, nu le-ar face plăcere să plece așa departe. Erau fete bune dar nu rezonam. Înțelegi? Bănuiesc ca de asta ai venit și tu. Să scapi de ce nu sună bine.”

„La noi există frustrări cu sexul; crede-mă, am trecut prin asta. Acum sunt ok cu asta. Am avut șansa de multe ori, dar nu era ce trebuie. Toată tradiția e o prostie, dar o înțeleg. Are un sens. Aștept să mă însor și sigur cea potrivită e aproape. O simt.”

Ne-am terminat a cincea bere și m-am urcat fără cască în spatele lui pe motocicletă spre hotel.

După două săptămâni am ajuns acasă, am făcut sex, m-am despărțit, am făcut sex, am cunoscut o nouă fată și, pentru o pauză și mai lungă de la sex, am ajuns să mă însor.

(Gelu Blanariu)