*Filmul se numea Akarui Mirai (Un Viitor Luminos) și l-am văzut la festivalul de film japonez acum vreo 10 ani. L-am văzut această singură dată și am decis pe loc că e filmul meu preferat, numai că odată cu trecerea timpului am uitat 95% din el. Îmi amintesc doar că era cu două personaje masculine și un râu de meduze strălucitoare. Deși de-a lungul timpului l-am mai căutat online, nu l-am găsit.

Bright Future (2002)

Akarui mirai (original title)

Not Rated | 1h 32min | Drama

*Până la urmă, cred că era unul din filmele alea fără un subiect foarte clar, dar care transmitea cu acuratețe speranța, iar asta se mula perfect pe cine eram eu atunci. Copiii abia așteaptă să fie adulți iar apoi, previzibil dar întotdeauna neașteptat, adulții ajung să-și idealizeze copilăria. Pentru mine, viitorul era tortul mare de ciocolată care mă aștepta dacă reușeam să ajung până acolo. Partea bună e că era suficient să continui să trăiesc și viitorul venea implacabil. Totuși, până și acest lucru e dificil atunci când ești adolescent.

Two young guys work in a plant that manufactures oshibori (those moist hand-towels found in some Japanese restaurants). Their weird bond is based on uncontrollable rage–something neither … See full summary »

*Cu puțin înainte să plec de acasă, am făcut un graffiti pe peretele camerei cu titlul acestui film. Era cu spray roșu și nu prea mă pricepeam, așa că n-a ieșit foarte grozav. Și cu fiecare an petrecut departe, părea că ceea ce visasem fusese o iluzie.

Director: Kiyoshi Kurosawa

Writer: Kiyoshi Kurosawa

Stars: Joe Odagiri, Tadanobu Asano, Tatsuya Fuji | See full cast & crew »

*Posterele se scorojesc pe pereți din ce în ce mai mult, s-au decolorat de la soare și e plin de locurile goale de unde am luat tablourile. Încă nu am renovat camera, așa că le-am lăsat să existe în continuare așa, ca și cum nu s-ar fi schimbat nimic.

Plot Keywords: jellyfish | dream | split screen | ghost | gang | See All (10) »

*Eu, eu m-am schimbat.

Quotes

Shin’ichirô Arita: [embracing Yuji] I forgive you. I forgive all of you for everything.

*Am învățat să trăiesc în prezent. Aici și acum. Și am aruncat departe cârja viitorului, păstrând doar speranța rațională că eforturile mele mă vor duce într-un loc mai bun.

 

Sursa: aici

(Anna Kalimar)